DANIŞTAY KARARI DOĞRULTUSUNDA SUT TA YAPILAN DÜZENLEME HAKKINDA..

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından www.sgk.gov.tr adresinde ?Danıştay Kararı Doğrultusunda Yapılan Düzenleme? başlıklı bir duyuru yayımlanmıştır.

Duyuru ile;

Danıştay Onuncu Dairesinin 2011/6402 Esas Numaralı Kararı ile,

01/03/2011 tarihli ve 27861 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin,

- 15/1 maddesinde yer alan 6.2.24.B. Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) tedavisinde başlıklı maddesinin ?(1) KOAH tanısı konulabilmesi için; SFT (Solunum Fonksiyon Testi) sonucuna göre FEV1 değeri %80 ve altında olması durumu aranır. Bu değer, hasta adına düzenlenmiş raporda ve her rapor yenilenmesinde güncel olarak belirtilir.? şeklinde düzenlenen fıkrasının ve