E-İMZA UYGULAMALARI HAKKINDA

Bilindiği üzere eczacılarımızın daha uygun koşullarda Güvenli Elektronik İmza (e-imza) alımlarının sağlanmasına ilişkin Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyetimiz tarafından yapılan çalışmaların tamamlanmış olduğu ve E-GÜVEN Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş. firması ile toplu alım konusunda sözleşme imzalandığı bildirilmiş ve e-imza temini ile ilgili işlemler Birliğimiz tarafından duyurulmuştu.

E-imza alımı ile ilgili eczacılarımızın odalarımız kanalıyla yapmış olduğu başvurular Birliğimize bildirilmiş, Birliğimiz tarafından da gerekli kontroller yapılarak firmaya iletilmiştir.Bu süreçte eczacılarımıza ulaştırılan e-imzalar, meslektaşlarımız tarafından kullanılmaya başlanmıştır.

İlk etapta TİTUBB'a giriş işlemlerinde kullanılan e-imzaların daha farklı alanlarda kullanımları ve temini ile ilgili Odalarımız ve eczacılarımızdan gelen sorulardan bu işlemlere ilişkin bazı belirsizlikler yaşandığı anlaşılmaktadır.

Konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için e-imza uygulamaları ile ilgili hazırlanan Türk Eczacıları Birliği Elektronik İmza Projesi sunumuna http://www.teb.org.tr/depox/TEB_sunumu_210213.pdf linkine tıklanarak ya da FarmaInbox resmi iletişim kanalımız üzerinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

13.03.2013 09:10:44    Okunma :1853