FENTANİL SİTRAT ADLI KONTROLE TABİ MADDEYİ İÇEREN İLAÇLARIN KIRMIZI REÇETE İLE VERİLECEK İLAÇLAR KAPSAMINA ALINMASI HAKKINDA

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından www.iegm.gov.tr adresinde yayınlanan 2013/1 sayılı Genelge ile 29.05.1985 tarih ve 5768 sayılı Sağlık Bakanlığı Genelgesi ile ?Uyuşturucu Madde ve Müstahzarları? için kırmızı reçete uygulamasının başlatıldığı;

VEM İlaç Sanayii ve Ticaret Ltd. Şti. adına ruhsatlı olan ?
Talinat 0,1 mg/2ml IV/IM enjeksiyonluk çözelti içeren ampul, 10x2 ml ampul/kutu ve Talinat 0,5mg/10ml IV/IM enjeksiyonluk çözelti içeren ampul,1x10 ml ampul/kutu? adlı ilaçlar ?Fentanil Sitrat? adlı kontrole tabi maddeyi içermeleri nedeniyle ? Kırmızı Reçete ile Verilecek İlaçlar? kapsamına alındığı,

Söz konusu ilaçların ?Kırmızı Reçete? ile verilmesi gerekmekte olup;

?
Talinat 0,1mg/2 ml IV/IM Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul, 10X2 ml ampul/kutu adlı ilacın Kırmızı Reçeteye en fazla 1 (bir) kutu,
?Talinat 0,5mg/10 ml IV/IM Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul, 1x10 ml ampul/kutu ? adlı ilacın ise Kırmızı Reçeteye en fazla 3 (üç) kutu yazılabileceği belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

15.01.2013 12:16:12    Okunma :1651