NYLEX 200 IU NAZAL SPREY ADLI ÜRÜNÜN GERİ ÇEKİLMESİ HAKKINDA

Konu: Nylex 200 IU Nazal Sprey adlı ürünün geri çekilmesi hakkında

BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI?NA,

Birliğimize Er-Kim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.?den gelen 31.07.2012 tarihli yazı ile;

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu?ndan alınan 30.07.2012 tarihli yazı ile European Medicines Agency?dan (EMA) gelen uyarı paralelinde aralarında ithal ruhsatına sahip oldukları Nylex 200 IU Nazal Sprey isimli ürünleri de olmak üzere kalsitonin içeren tüm nazal spreylere yönelik 2.Sınıf B seviyesinde ( Ecza Deposu, Eczane, Hastane, vb.) geri çekme işlemi uygulandığı,

Nylex 200 IU Nazal Sprey?den bugüne kadar aşağıda seri numarası ve son kullanma tarihi yazılı olan 4 ml formundaki iki seriyi piyasaya sunduklarından, bu serilere ait geri çekme işlemlerinin başlatıldığı, belirtilen seri numaralarına ait stoğu bulunanların en kısa zamanda bu ürünleri ilgili ecza deposuna iade faturası ile birlikte ve soğuk zincir koşullarına uygun olarak gönderilmesi gerektiği bildirilmektedir.

Seri No Son Kullanma Tarihi
112 06/2014
212 06/2014

Bilgilerinizi ve eczane stoklarında bulunan söz konusu ürünlerin, ilgili depolara iade edilmesi hususunu bilgilerinize sunulur.

09.08.2012 10:48:43    Okunma :2136