ALİZADE MARKALI BİTKİSEL YAĞLAR VE KREMLER HAKKINDA

T.C Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü resmi web adresinde yayımlanan 13.03.2012 tarihli, ?Alizade Markalı Bitkisel Yağlar ve Kremler Hakkında Duyuru? başlıklı duyuru ile; Alizade Gıda Tekstil Kozmetik Aktariye San. ve Tic. A.Ş.? isimli firmanın, Bakanlıklarına ?kozmetik ürün? olduğunu beyan ederek bildirimini yaptığı ?Alizade? markalı bitkisel yağlar ve kremlerin kozmetik amacı dışında tedaviye yönelik, endikasyon ibareleriyle reklam, tanıtım ve satışının gerçekleştirildiğinin tespit edildiği ve Bakanlıklarınca gerekli işlemlerin başlatıldığı bildirilerek Vatandaşlarımız, farklı internet siteleri üzerinden satışa sunulan ?Alizade ARK Krem: Ağrı Romatizma Kireçlenme Doğal Kremi?; ?Alizade Saç Losyonu: Saç Çıkarıcı? gibi bitkisel içerik iddiası ve sağlık beyanı ile reklam ve tanıtımları yapılarak satışa sunulan ürünlere itibar etmemeleri ve bu konuya hassasiyet göstermeleri konularında uyarılmaktadır.

15.03.2012 16:01:07    Okunma :2619