SODYUM BİKARBONAT AMPUL %8,4 MOLAR 10 ML ADLI ÜRÜNDE UYGULANAN GERİ ÇEKME İŞLEMİ HAKKINDA

T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde 09.01.2012 tarihinde yayımlanan ?Sodyum Bikarbonat Ampul %8,4 Molar 10 ml'ye geri çekme işlemi.? başlıklı duyuru ile;

?Sodyum Bikarbonat Ampul %8,4 Molar 10 ml? isimli müstahzarın 90518027 (SKT:08.2014) parti numaralı numunesinin yapılan inceleme ve analiz sonuçlarına göre uygun bulunmadığı,

Bu nedenle; Sodyum Bikarbonat Ampul %8,4 Molar 10 ml? isimli müstahzarın söz konusu partisine; 15 Ağustos 1986 tarih ve 19196 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan ?Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik?e göre 2. sınıf B seviyesinde (eczane, ecza deposu, hastane, v.b.) geri çekme işlemi uygulandığı bildirilmektedir.

Bilgilerinizi ve geri çekme işleminin sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi için eczane stoklarında bulunan söz konusu seriye ait ürünlerin, ilgili depolara iade edilmesi hususunun tüm üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

11.01.2012 16:59:47    Okunma :2124