ZOPROL 30 MG MİKROPELLET KAPSÜL ADLI İLACIN GERİ ÇEKİLMESİ HAKKINDA

T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde 21.09.2011 tarihinde yayımlanan "Zoprol Mikropellet Kapsül adlı ürünün geri çekme işlemi? başlıklı duyuru ile;

?Zoprol 30mg Mikropellet Kapsül? adlı müstahzarın 0544 (SKT:08.2012) seri numaralısına ait numunenin yapılan inceleme ve analizleri sonucu düzenlenen raporda uygun bulunmadığının bildirildiği,

Bu nedenle; ?Zoprol 30mg Mikropellet Kapsül? adlı müstahzarın 0544 (SKT:08.2012) seri numaralısına ?Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik?e göre 2. sınıf B seviyesinde (eczane, ecza deposu, hastane vb.) geri çekme işlemi uygulandığı bildirilmektedir.

Söz konusu geri çekmeye ait Toprak İlaç ve Kimyevi Mad. San. ve Tic. A.Ş.?den gelen 21.09.2011 tarihli yazı ekte iletilmektedir.

Bilgilerinizi ve geri çekme işleminin sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi için eczane stoklarında bulunan söz konusu serilere ait ürünlerin, ilgili depolara ve ruhsat sahibi firmaya iade edilmesi hususunun tüm üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Uzm.Ecz.Harun KIZILAY

Toprak ilaç firmasının bildirim yazısı için tıklayınız

28.09.2011 13:23:52    Okunma :2730