SEÇİMLİ GENEL KURUL

BAŞKAN ECZ. E. ŞEFKAT GÜLER'in BASIN AÇIKLAMASI

DEĞERLİ DİVAN BAŞKANIM DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM,

SAYIN BASIN MENSUPLARI

ECZACILIK İLAÇ VE FARMASOTİK HAMMADDELERLE İLGİLİ HEMEN HER YÖNÜ KAPSAYAN İNTERDİSİPLİNER BİR BİLİM ALANIDIR.KİMYA BİYOLJİ FİZİK VE MATEMATİK GİBİ TEMEL BİLİMLER ECZACILIK FAKÜLTELERİNDEKİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMALARIN YAPI TAŞLARIDIR.SON DERECE NİTELİKLİ BİR EĞİTİMİ ALAN BİZ ECZACILAR SAĞLIKTA İLAÇ HİZMETİNİN ÜRETİMDEN SUNUMUNDAN DANIŞMANLIĞINA KADAR YERİMİZ ALARAK VATANDAŞA KESİNTİSİZ TEDAVİYİ SAĞLAMAKTAYIZ.

TOPLUMDA SAYGIN MESLEK DURUŞUMUZLADA ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNDE GENÇLERİMİZE ÖRNEK OLMAKTA TERCİH SIRALAMALARINDA ECZACILIK FAKÜLTELERİ İLK SIRALARI ALMAKTADIR.

ÜLKEMİZDE SAĞLIKTA 2004 YILINDAN BU ZAMANA KADAR YAŞANAN DÖNÜŞÜMLER, DEĞİŞİMLER, GELİŞİMLER VE HATTA BUNLARIN BERABERİNDE OLUŞAN SORUNLAR ECZACILIK MESLEĞİNİ KESİNTİSİZ SÜRDÜRMEK İSTEYEN   ECZACILARI BİRLİKTE DURMAYA VE ORTAK ÇÖZÜMLER ÜRETEREK, PAYLAŞMAYA YÖNLENDİRMİŞTİR.

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜN YANİ DEVLETİN SAĞLIK POLİTİKASININ AMACI ÖNCELİKLE HALK SAĞLIĞINI KORUMAK HASTALARIN ETKİN VE GÜVENİLİR İLAÇLARA ERİŞİMİNİ SAĞLAMAK, SAĞLIK  HİZMETİNİN KALİTESİNİ ARTIRMAK, BUNUN YANINDA BİZ ECZACILARINDA DESTEKLEDİĞİ İLAÇ HARCAMALARININ SAVURGANLIĞINI ÖNLEMEKTİR. BU AMAÇ DOĞRULTUSUNDA ECZACI İLACIN UCUZ OLMASINI VE HASTANIN İLACA KOLAY ULAŞMASINI İSTER ANCAK BU UCUZLAMA VE SON YILLARDA YAŞANAN NERDEYSE GÜNLÜK İLAÇ FİYAT DÜŞÜŞLERİ, HALK SAĞLIĞINI TEHDİT ETMEMELİ HASTANIN DÜNYA ÜZERİNDE GELİŞEN TEKNOLOJİLERLE ÜRETİLMİŞ YENİ İLAÇLARA ULAŞMASINA ZARAR VERMEMELİDİR .İLACA VE SAĞLIĞA ERİŞEMEME RİSKİNİ TAŞIYAN HER TÜR TASARRUF ARKASINDA ÇOK DAHA BÜYÜK VE GERİ DÖNDÜRÜLEMEYEN, TOPLUMA EKONOMİK MALİYETLER ORTAYA ÇIKARABİLİR.DOLAYISIYLA T.E.B. VE MESLEK ODALARI OLARAK BİZLER SAĞLIK ALANINDA SADECE AKILLI İLAÇ KULLANIMI ÇERÇEVESİNDE TASARRUF TEDBİRLERİ ALINMASINI DESTEKLEMEKTE BUNUN İÇİN MESLEKTAŞLARIMIZI VE VATANDAŞI BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMLERİ DÜZENLEMEKTEYİZ

EN ÖNEMLİ AKILCI İLAÇ KULLANIMINDAKİ BAŞLANGIÇ KORUYUCU HİZMETLERE AĞIRLIK VERMEYİ GEREKTİRİR. BİR HAFTA SONRA BAŞLAYACAK OLAN EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİMİZİN SADECE ÖĞRETİME AĞIRLIK VEREREK DEĞİL ÜLKEMİZİ YARINLARDA TEMSİL EDECEK ÇOCUKLARIMIZIN SAĞIK İÇİN EĞİTİMLERİNDEDE PROFESYONEL ÇALIŞMALAR OKULLARIMIZDA YAPILMALIDIR HİJYENLİK, BULAŞICI HASTALIKLARDAN KORUNMA, DOĞRU BESLENME HER TÜRLÜ KİMYASAL ZARARLI TEKNOLOJİK KİRLİLİKLERDEN ARINMA GENÇLERİMİZE ÇOCUKLARIMIZA VE ONLARIN AİLELERİNE BİLGİ VE PRATİK UYGULAMA ŞEKLİNDE VERİLMELİDİR.BİZ ECZACILAR SAĞLIKTA ETKİN GÖREVİMİZİN BİLİNCİYLE BU UYGULAMALAR İÇİN KURUMLARLA ORTAK ÇALIŞMAYA  HER ZAMAN HAZIRIZ.

ECZACI OLARAK BİZLER DEVLETİMİZİ DESTEKLERKEN ECZENELERİMİZ İÇERİSİNDE HASTAMIZA KESİNTİSİZ SAĞLIK HİZMETİ SUNMAK İÇİN BİRÇOK FEDAKARLIĞA KATLANMAKTAYIZ. RAFIMIZDA BEKLEYEN İLAÇLARIN GÜNÜBİRLİK DÜŞEN FİYATLARI BİZE STOK ZARARLARI OLARAK DÖNMEKTE DOLAYISIYLA İLACIN RAFTA BEKLEME RİSKİ OLUŞMAKTA HALKIN İLAÇ TALEBİNE KESİNTİSİZ HİZMET VEREBİLME ECZACI İÇİN SIKINTI OLMAKTADIR .DEVLETİN DESTEĞİ VE İLAÇ SANAYİNİN BU SÜREÇTE SORUMLULUĞU ÜSTÜNE ALMASIYLA ECZACININ ZARARLARI KARŞILANMALI HALKA İLAÇ HİZMETİ VEREN ECZACI TİCARİ  KAYGI DUYMAMALIDIR.

İLAÇ SANAYİİ DEVLETİN TASARRUF TEDBİRLERİNİ DESTEKLEMİŞ GÖRÜNÜRKEN ECZACIYA VERDİĞİ KARLILIĞINI DÜŞÜRMEKTE VE NERDEYSE EC

23.09.2011    Okunma :2283