Sağlık Uygulama Tebliğinin İlaçla İlgili Maddeleri Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu?nun resmi internet sayfasında 03.03.2017 tarihinde, ?Sağlık Uygulama Tebliğinin İlaçla İlgili Maddeleri Hakkında ? bir duyuru yayımlanmış olup, duyuruda;

?Bilindiği üzere; 18.02.2017 tarih, 29983 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olan ?Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ? ile Sağlık Uygulama Tebliğinin (SUT) bazı maddelerinde değişiklik yapılmıştır. SUT?un ?4.1.3 - İlaç kullanımına esas sağlık raporlarının düzenlenmesi? başlıklı maddesinin 9 uncu fıkrasında; ?Sağlık raporları, SUT değişikliği olması halinde yeni hükümlere uygun olması kaydıyla süresi sonuna kadar geçerlidir. Değişiklik sonrası SUT hükümlerine uygun olmayan raporlar, SUT?un 4.1.3(6) fıkrası kapsamında yeni hükümlere uygun hale getirilebildiği takdirde geçerli olacaktır. (Kurumca süresi sonuna kadar geçerli olacağı duyurulan raporlar hariç.)? hükmü yer almakta olup; oluşabilecek hasta mağduriyetlerini önlemek amacıyla bu Tebliğ ile düzenleme yapılmış olan ilaç gruplarına ait aşağıda yer alan açıklamalar dikkate alınacaktır.

1) Aynı Tebliğ ile daha önce Ek-4/C listesinde yer alan ve yurt dışından temin edilen ?aflibersept? etken maddeli ilaçlar Ek-4/A listesine dahil edilmiştir. Tebliğin yürürlük tarihi olan 01.03.2017 tarihinden önce tedaviye başlanmış ve rapor düzenlenmiş hastaların tedavileri devam edecek olup; Sağlık Uygulama Tebliğinin ilgili diğer hükümlerine uygun olmak koşuluyla raporları süresi sonuna kadar geçerlidir.

2) Aynı Tebliğ eki ?Hasta Katılım Payından Muaf İlaçlar Listesi (Ek-4/D) 15.4 maddesine ?15.4.1.9. Enteral beslenme ürünleri (E70.3, E74.9, E80.3, E80.4, E80.5, E80.6, E80.7, E88.0, E88.2 ve E88.9 kodlarında muafiyet kapsamında bulunmamaktadır.)? cümlesi eklenmiş olup; 01.03.2017 tarihinden önce tedaviye başlanmış ve rapor düzenlenmiş hastaların tedavileri devam edecek olup Sağlık Uygulama Tebliğinin ilgili diğer hükümlerine uygun olmak koşuluyla raporları süresi sonuna kadar geçerlidir.? denilmektedir.

Duyuru metni ekte iletilmekte olup, meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Duyuru metni için tıklayınız.

09.03.2017    Okunma :440