İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HK.

ECZANELERİN DİKKATİNE

Son zamanlarda ülkemizde yaşanan işçi ölümleri işyerlerinde çalışanların güvenliğinin sağlanmasına yönelik yayınlanan kanunun eczanelerimizde de bir an önce uygulanmasının önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Bu bağlamda TEB?in çalışmaları son aşamaya gelmiş olup çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamaya yönelik bilgilendirme oda internet sayfamızda yayınlanmıştır.

Dileyen eczacılarımız bu yazıya binaen odaya müracaatlarını yapabilirler.

Odamızın 09.09.2014 tarihli yönetim kurulu toplantısında alınan karar gereği Batman da mevcut OSGBİŞ iş sağlığı ve iş güvenliği şirketlerinden biriyle anlaşma yapılmıştır.

Dileyen eczacılarımız bu şirketlerle sözleşme yapabileceklerdir. Şirketle yapılan sözleşme gereği katılımın yüksek olması halinde,

1)      Risk değerlendirme analizi ve acil eylem planı 120 Tl

2)      Çalışanların iş sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanmasına yönelik verilecek eğitimin kişi başı ücretin 20 TL olarak belirlenmiştir.

Eğitimin sonunda çalışanlara şirket tarafından sertifika verilecektir.

Yukarıda sayılanları yerine getirmeyen eczanelerimiz yasada belirtildiği gibi çeşitli cezalarla karşı karşıya kalabileceklerdir.

OSGB şirketi çalışanların eğitimini belirli gün ve tarihte toplu olarak verecekleri için eczanelerin odamıza Eylül ayı sonuna kadar müracaat etmeleri gerekmektedir.

Müracaat esnasında gerekli olan belgeler şunlardır;

-Tc kimlik no      :                &nbs

24.10.2014    Okunma :1592