CELLCEPT 500 MG TABLET VE CELLCEPT 250 MG TABLETİN AYNI ANDA MEDULA TA...
CELLCEPT 500 MG TABLET VE CELLCEPT 250 MG TABLETİN AYNI ANDA MEDULA TARAFINDAN ÖDENMEMESİ HAKKINDA

Birliğimize, Cellcept 500 mg tablet ve Cellcept 250 mg tabletin aynı anda reçete edilmesi durumunda Medula provizyon sistemi tarafından onay verilmediği ve bu sebeple hasta mağduriyetleri oluştuğu konusunda bildirimler ulaşmakta idi. Konu ile ilgili Birliğimiz tarafından T.C. SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü, İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı?na yapılan başvuru sonrasında Kurumdan cevaben gelen 20.11.2012 tarih ve 20288969 sayılı yazı da; Söz konusu ilacın prospektüs endikasyonlarına göre kullanım dozunun değişmekte olduğu, bu endikasyonlara göre önerilen dozların ?günde iki kere 1 g?lık (günlük doz 2 g) ve günde iki kere 1.5 g?lık (günlük doz 3 g) ? şeklinde olduğu belirtilmekte olup, bu kapsamda, 500 mg ve 250 mg formlarının bir arada kullanılmasını gerektirecek bir kombinasyon bulunmadığı ve bu pozolojinin 500 mg. ile karşılanmakta olduğu, Yalnızca 250 mg?lık formun prospektüsünde yer alan günde iki kez 750 mg?lık dozların (günlük doz 1.5g) kullanılması durumunda ise, hasta mağduriyetlerinin önlenmesi için söz konusu ilacin 250 mg.lık formunun 2x3 olarak provizyon sistemine işlendiği bildirilmektedir. Bilgilerinize sunulur.