DERMADOR VE LAXOM MARKALI ÜRÜNLER HAKKINDA...
DERMADOR VE LAXOM MARKALI ÜRÜNLER HAKKINDA

T.C Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü resmi web adresinde yayımlanan 13.03.2012 tarihli, ?Dermador ve Laxom Markalı Ürünler Hakkında Duyuru? başlıklı aşağıda yer alan şekilde bir duyuru yayımlanarak vatandaşlarımız bu tarz ürünlere rağbet etmemeleri konusunda uyarılmıştır;

?Mimoza Yapım Prodüksiyon Paz. Ltd. Şti.? isimli firmanın Bakanlığımıza ?kozmetik ürün? olduğunu beyan etmek suretiyle bildirimini yaptığı ?Dermador? ve ?Laxom? markalı ürünlerin kozmetik amacı dışında tedaviye yönelik, endikasyon ibareleriyle reklam, tanıtım ve satışının gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve Bakanlığımızca gerekli işlemler başlatılmıştır.
Vatandaşlarımızın farklı internet siteleri üzerinden;
- ?Dermador Sedef Kür Seti?: sedef, egzema, mantar, sivilce, yara, yanık vb. tedavisi, vücuttaki negatif enerjinin azalması,
- ?Laxom Saç Bakım Seti?: %100 bitkisel, saçların tekrar çıkmasını sağlayan yöntem, saç çıkarıcı vb.,
- ?Smart Naturel Women Sprey?: vagina yapılandırıcı ve daraltıcı sprey vb. gibi iddia ve ibarelerle satışa sunulan, Bakanlığımızca ruhsatlandırılmamış ürünlere itibar etmemeleri, rahatsızlıklarında hekime başvurmaları ve bu konuya hassasiyet göstermeleri gerekmektedir.
?

Gereği bilgilerinize sunulur.