MAGVİTAL 365 MG SAŞE ADLI İLACIN 04566 (SKT:09.2013) NUMARALI PARTİSİN...
MAGVİTAL 365 MG SAŞE ADLI İLACIN 04566 (SKT:09.2013) NUMARALI PARTİSİNE UYGULANAN GERİ ÇEKME İŞLEMİ HAKKINDA

Birliğimize Opto İlaç San. Tic. Ltd. Şti?den gelen yazı ile imal ruhsatına sahip oldukları;

- ?Magvital 365 mg saşe? isimli preparatlarının 04566 (SKT: 09.2013) numaralı partisinde,

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme ve analiz sonuçlarına göre numunenin uygun bulunmadığı,

Bu nedenle; ?Magvital 365 mg saşe? isimli preparatın ilgili partisine; 15 Ağustos 1986 tarih ve 19196 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan ?Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik?e göre 2. sınıf B seviyesinde (eczane, ecza deposu, hastane, v.b.) geri çekme işlemi başlatılmasının talep edildiği bildirilmektedir.

Bilgilerinizi ve iade işleminin sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi için eczane stoklarında bulunan söz konusu ürünlerin ilgili depolara iade edilmesi hususunun tüm üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Uzm.Ecz.Harun KIZILAY

OPTO İlaç San. Tic. Ltd. Şti.'den gelen yazı için tıklayınız