POLİFLEKS LAKTATLI RİNGER IV İNF İÇİN ÇÖZ. ADLI ÜRÜNÜN D10090462 NUMAR...
POLİFLEKS LAKTATLI RİNGER IV İNF İÇİN ÇÖZ. ADLI ÜRÜNÜN D10090462 NUMARALI SERİSİNE UYGULANAN GERİ ÇEKME İŞLEMİ HAKKINDA

T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde 21.12.2011 tarihinde yayımlanan ?Polifleks Laktatlı Ringer IV İnf. İçin Çözelti 500 ml'ye geri çekme? başlıklı duyuru ile;

?Polifleks Laktatlı Ringer IV İnf. İçin Çözelti 500 ml? adlı müstahzarın D-1009046-2 (S.K.T:09.2012) parti numaralısında yapılan inceleme ve analiz sonuçlarına göre; numunenin uygun bulunmadığı,

Bu nedenle ?Polifleks Laktatlı Ringer IV İnf. İçin Çözelti 500 ml? adlı müstahzarın, söz konusu partisine; 15 Ağustos 1986 tarih ve 19196 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan ?Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik?e göre 2. sınıf B seviyesinde (eczane, ecza deposu, hastane vb.) geri çekme işlemi uygulandığı bildirilmektedir.

Bilgilerinizi ve geri çekme işleminin sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi için eczane stoklarında bulunan söz konusu serilere ait ürünlerin, ilgili depolara ve ruhsat sahibi firmaya iade edilmesi hususunun tüm üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.