MOLAR SODYUM BİKARBONAT %8.4 10 ML ADLI ÜRÜNÜN 10 013 NUMARALI SERİSİN...
MOLAR SODYUM BİKARBONAT %8.4 10 ML ADLI ÜRÜNÜN 10 013 NUMARALI SERİSİNE UYGULANAN GERİ ÇEKME İŞLEMİ HAKKINDA

T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde 16.12.2011 tarihinde yayımlanan ?Molar Sodyum Bikarbonat %8.4 10 ml Ampul adlı ürünün geri çekilmesi? başlıklı duyuru ile;

?Molar Sodyum Bikarbonat % 8.4 10 ml Ampul? adlı müstahzarın 10 013 (SKT:03.2013)  parti numaralısına  ?Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik?e göre 2. sınıf B seviyesinde (eczane, ecza deposu, hastane vb.) geri çekme işlemi uygulandığı bildirilmektedir.

Bilgilerinizi ve geri çekme işleminin sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi için eczane stoklarında bulunan söz konusu serilere ait ürünlerin, ilgili depolara ve ruhsat sahibi firmaya iade edilmesi hususunun tüm üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.