PİLONOL L25 LOSYON ADLI ÜRÜNÜN 116 VE 117 NUMARALI SERİLERİNE UYGULANA...
PİLONOL L25 LOSYON ADLI ÜRÜNÜN 116 VE 117 NUMARALI SERİLERİNE UYGULANAN GERİ ÇEKME İŞLEMİ HAKKINDA

T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde 19.12.2011 tarihinde yayımlanan ?Pilonol L25 Losyon adlı ürünün geri çekilmesi? başlıklı duyuru ile;

?Pilonol L25 Losyon? adlı ürünün 116 ve 117 parti numaralılarına; 15 Ağustos 1986 tarih ve 19196 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan ?Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik?e göre 2. sınıf B seviyesinde (eczane, ecza deposu, hastane vb.) geri çekme işlemi uygulandığı bildirilmektedir.

Bilgilerinizi ve geri çekme işleminin sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi için eczane stoklarında bulunan söz konusu serilere ait ürünlerin, ilgili depolara ve ruhsat sahibi firmaya iade edilmesi hususunun tüm üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.