SGK Tarafından Yayımlanan Kombine Ürünler Hakkındaki Duyuru...
SGK Tarafından Yayımlanan Kombine Ürünler Hakkındaki Duyuru

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 16.06.2017 tarihinde yayımlanan duyuru ile Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunun 25.03.2017 tarihli, 30018 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan kararlarının 24. maddesi gereği; içerdiği etken maddelerin her birinin birebir mono formlarının ödeme listesinde yer aldığı kombine ilaçların %90 uygulamasına göre kamu fiyatlarını güncellenmelerinin değerlendirildiği; pasiflenmek üzere belirlenen ilaçların 23.06.2017 tarihi ile pasifleneceğini bildirilmişti.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 21.06.2017 tarihinde ?Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Pasiflenecek Kombine İlaçlar Hakkında? konulu bir duyuru yayımlanmış olup, 23.06.2017 tarihi ile pasifleneceği bildirilen ilaçlar için pasiflenme tarihinin 14.07.2017 tarihine uzatıldığı bildirilmektedir.

Kurum duyurusu ve pasiflenecek ürün listesi aşağıdaki şekildedir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.