Eczanede Bulundurulması Zorunlu İlaçlar Listesi Hakkında...
Eczanede Bulundurulması Zorunlu İlaçlar Listesi Hakkında

40A.00.9516
15.05.2017

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu?nun resmi internet sitesi www.titck.gov.tr?de 15.05.2017 tarihinde bir yayımlanmış olup, duyuruda;

?Bilindiği üzere 12.04.2014 tarih ve 28970 sayılı Resmi Gazete? de yayımlanarak yürürlüğe giren ?Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik?in Eczanelerde bulundurulması mecburi ürünler başlıklı 44 üncü maddesi ?(1) Eczanelerde bulundurulması mecburi olan ilaç, tıbbi madde ve malzemeler Kurumca iki yılda bir hazırlanacak liste ile belirlenir. Listede belirlenenlerin piyasada bulunduğu sürece her eczanede bulunması mecburidir. Bu hususlara riayet etmeyen eczacılar hakkında il sağlık müdürlüğünce Kanunun 45 inci maddesi doğrultusunda işlem yapılır.? hükmündedir.

Mezkûr Yönetmelik doğrultusunda eczanede bulundurulması zorunlu ilaçlar listesi güncellenmiştir. Söz konusu listede yer alan ilaçların eczanelerde bulundurulması ve il sağlık müdürlüklerince yapılacak denetimlerde bu hususun göz önünde bulundurulması önemle duyurulur. ?denilmektedir.

Eczanede bulundurulması zorunlu ilaçlar listesi ekte yer almakta olup, Bilgilerinize sunulur

saygılarımla rica ederim.

Eczanede bulundurulması zorunlu ilaçlar listesi için tıklayınız.