TEB Majistral Programı Yeni Fiyatlarla Güncellendi...
TEB Majistral Programı Yeni Fiyatlarla Güncellendi

40.A.007335
16.01.2017

Birliğimiz tarafından T.C.Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı?na yapılan başvurumuz ile, "Eczanelerde Üretilen İlaçlar İçin Tarife"de yapılacak fiyat düzenlemelerinde kullanılan Majistral Tarifenin, 2011-2015 dönemi için Maliye Bakanlığınca yayımlanan Vergi Usul Tebliği ile belirtilen güncel oranlar uygulanarak hazırlanmış listesi onaya sunulmuştu.

Kurum tarafından yapılan incelemeler sonucunda, güncelleme talebimiz uygun bulunmuş olup, 2011-2012-2013-2014-2015 yılları için güncellenen fiyatlar Makam Oluru ile onaylanarak Birliğimize gönderilmiştir.

Birliğimiz tarafından hazırlanan ve web sitemizde yer alan TEB Majistral Programında gerekli fiyat güncellemeleri tamamlanmış olup, anılan programa http://app.tebeczane.net:8080/tebrpweb/app?operation=giris linkinden ve www.teb.org.tr adresinden, ana sayfada yer alan ?Uygulamalar? başlıklı bölümün altındaki ?TEB Majistral Programı? aracılığıyla erişilmektedir.

5 yıl için yapılan fiyat güncellemeleri ile, majistral olarak hazırlanan ilaçlara ait tarifede Vergi Usul Tebliği ile belirtilen oranlarda artış sağlanmıştır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından fiyat güncelleme işlemleri, Kurumun İlaç Geri Ödeme Komisyonu tarafından onaylanmasının ardından uygulamaya alınacak olup, konu hakkında gerekli bildirim TİTCK tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu?na yapılmıştır. Majistral Tarife?de yer alan hammaddelerin ?mL? formunda da tarifede yer alması konusunda çalışmalarımız ise devam etmektedir.

Saygılarımla Rica Ederim.

TEB Majistral Programına erişmek için tıklayınız.