DEĞERLİ ECZACILAR...
DEĞERLİ ECZACILAR

SGK Reçete Kontrol Birimi ile yapılan görüşmelerde; SGK, eczacılarımızın aşağıdaki hususlarda dikkatli davranması hususunu iletmiştir.

1-      Hepatit B immünoglobulin ilaçları verilirken; raporda ?organ nakli? teşhisi olsa dahi, ilacın prospektüsünün endikasyonları arasında ?Hepatit B?ye bağlı karaciğer yetmezliğinde, karaciğer transplantasyonunundan sonra Hepatit B virüsü enfeksiyonunun tekrarlamasını önlemede endikedir.?İbaresi bulunmaması durumu ?kesinti? sebebidir.

2-      Strip çubuğu, iğne ucu ve strip makinesi gibi ?ilaç dışı ürünleri? içeren reçetelerin kupürlerinin reçeteye eklenmesinin unutulması kesinti sebebidir. İade sebebi değildir. Eczanelerin eklemeyi unuttukları ilaç dışı kupürleri sonradan kuruma yollamaları durumu değiştirmeyecektir.

3-      Sistem olmadığında verilmiş olan ?kağıt? reçetelerin koliye eklenmemesi kesinti sebebidir.

Yukardaki hususlarda eczacılarımızın daha dikkatli davranması hususunu rica ederiz.