2014 Yılı Eczane Satış Hasılatlarının Girişi Hakıkında...
2014 Yılı Eczane Satış Hasılatlarının Girişi Hakıkında

Bilindiği üzere Birliğimiz ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında imzalanan Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol 7.1. maddesi ?Kurumla eczane arasında bu protokol esaslarına göre sonraki her yılın Nisan ayında sözleşme yenilenecektir. Kurum ile TEB arasında yapılacak ek protokol veya protokollerle düzenleme yapılması halinde, sözleşmeli eczacı bu düzenlemelere uymakla yükümlüdür. Kurum, protokol hükümlerini kabul eden ve başvuru formunu getiren her eczacı ile (feshi gerektirecek hususlar nedeniyle sözleşmeleri feshedilenlerin fesih süreleri boyunca ve muvazaalı olarak açıldığı kanıtlanan eczaneler hariç) sözleşme yapar. Eczacı sözleşmede protokol hükümlerini okuduğunu ve kabul ettiğini el yazısı ile yazacaktır.? şeklinde düzenlenmiştir.

Bu madde kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 19.03.2015 tarih ve 4483879 sayılı bir yazı gönderilmiş olup, bir örneği ekte yer almaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumunun yazısına istinaden Medula Eczane Provizyon Sistemi ve yanı sıra Eczacı Bilgi Sistemi üzerinden meslektaşlarımız tarafından 2014 yılı hasılat girişlerinin yapılması gerekmekte olup işlem basamakları aşağıda yer almaktadır:

E-İmzası olan eczacılar için;
FarmaInbox programındaki Eczacı Bilgi Sistemi butonuna basılarak pin kodu ile giriş yapılacak,
Eczacı Bilgi Sistemi'ndeki "Eczane Bilgi Formu (EK-5 Formu) doldurularak kaydedilecektir.
Sistemin verdiği PDF çıktısı yazıcıdan yazdırılarak Vergi Dairesinden onaylatılacaktır.

E-İmzası olmayan eczacılar için;
FarmaInbox programındaki Reçete Tevzi butonuna basılarak SGK Sicil numarası ve şifresi girilecek,
Reçete Tevzi Sistemi içerisindeki EBS butonuna basılarak Eczacı Bilgi Sistemi'ndeki "Eczane Bilgi Formu EK-5" formu doldurulup, kaydedilecektir.

EK-5 Formun, EBS'den alınan PDF formatında olması konusunda zorunluk bulunmayıp; manuel olarak doldurulup vergi dairesinden onaylatılan EK-5 Eczane Bilgi Formu da geçerlidir.Eczacı Bilgi Sistemi u?zerinden 2014 yılı satıs? hasılatı bilgisi giris?i yapmayan eczacılarımızın bu işlemi yapmadan sözleşme formu alabilmeleri mümkün olamayacaktır.

Bilgilerinizi ve 2014 yılı satış hasılatı bilgilerinin girişlerinin 01.04.2015 tarihine kadar Medula Eczane Provizyon Sistemi ve Eczacı Bilgi Sistemi üzerinden yapılması hususunu bilgilerinize önemle sunulur.

Kurumdan gelen yazı için tıklayınız.