Asetil Salisilik Asit İçeren Preparatlar hakkında...
Asetil Salisilik Asit İçeren Preparatlar hakkında

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Kurumu tarafından yayımlanan 07.08.2014 tarihli yazı ile,

Asetil salisilik asit içeren preparatlar ile ilgili olarak Kurumun ?Beşeri Tıbbi Ürünler Ruhsatlandırma Danışma Komisyonu? tarafından alınan karar doğrultusunda, asetil salisilik asidi tek ya da başka etkin maddeler ile kombine halde; 300 mg ve altındaki dozlarda içeren preparatların reçetesiz ilaç, 300 mg ve üstü dozlarda içeren preparatların ise reçeteli ilaç olarak değerlendirilmesinin uygun bulunduğu,

Asetil Salisilik Asit İçeren Preparat? ruhsatına sahip firmalar tarafından 30.09.2014 tarihine kadar yukarıda belirtilen konu ile ilgili gerekliliklerin yerine getirildiği KÜB-KT ve ambalaj örnekleri ile Kurumun ilgili birimine başvurulması gerektiği bildirilmektedir.

Bilgi edinilmesini rica ederiz

Eki icin tiklayiniz.