TİTCK Tarafından Yayımlanan ?Depopenisilinler Artık Eczanelerden Temin...
TİTCK Tarafından Yayımlanan ?Depopenisilinler Artık Eczanelerden Temin Edilebilir? Başlıklı Duyuru Hakkında

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 25.04.2014 tarihinde www.titck.gov.tr adresinde ?Depopenisilinler Artık Eczanelerden Temin Edilebilir? başlığı ile aşağıda yer alan duyuru yayınlanmıştır.

"Bir süredir hastalarımızın piyasadan temininde sıkıntı yaşadığı Penisilin G Benzatin etkin maddeli ilaçlar Kurumumuzun yoğun çalışmaları ve ruhsat sahibi firmaların desteği ile artık eczanelerden temin edilebilmektedir. İ. E. Ulagay ilaç firması tarafından Deposilin Flakon 1.200.000 İÜ ve Deposilin Flakon 2.400.000 İÜ ; Bilim İlaç Firması tarafından Pentin-LA Flakon 1.200.000 İÜ ve Pentin-LA Flakon 2.400.000 İÜ isimli ilaçlar piyasaya verilmiştir. İlgili ilaç firmaları tarafından piyasaya verilmeye devam edilecektir."

Bilgilerinize sunulur.