DEKSTROMETORFAN ETKEN MADDELİ ŞURUPLAR HAKKINDA...
DEKSTROMETORFAN ETKEN MADDELİ ŞURUPLAR HAKKINDA

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu?nun resmi internet sayfası www.titck.gov.tr?de yayımlanan 27.02.2014 tarihli duyuru ile,

Son günlerde, bazı internet siteleri kaynaklı haberlere istinaden Dekstrometorfan etken maddeli şuruplarla ilgili tereddüt yaşandığı tespit edildiği, oluşan tereddütlerin giderilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görüldüğü bildirilmektedir;

Duyuruda ?Geçtiğimiz yıl,  Dünya Sağlık Örgütünün, Pakistan' da kullanılan  "Dextrometorfan" adlı etken maddeli öksürük şuruplarıyla ilgili hammadde kalite problemleri uyarısıyla, Hindistan kaynaklı hammaddenin ülkemize ithalatının yapılıp yapılmadığı incelenmişti. İnceleme kapsamında sektör temsilcileriyle ilgili ülkeden hammadde kullanılmadığı teyit edilerek inceleme sonucu 09 Şubat 2013 tarihli basın açıklamamızla kamuoyuna duyurulmuştu.

İlgili uyarı ve açıklamanın, son günlerde bazı internet haber sitelerince sehven yeniden gündeme getirilip yayımlamasından kaynaklı tereddütler yaşandığı anlaşılmıştır.

Ülkemizde, adı geçen etken maddeli şuruplarla ilgili herhangi bir kalite problemi veya yaptırım bulunmamaktadır.? denilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.