TİYOKOLŞİKOSİD İÇEREN ORAL YA DA ENJEKTABL ÜRÜNLER HAKKINDA HAZIRLANAN...
TİYOKOLŞİKOSİD İÇEREN ORAL YA DA ENJEKTABL ÜRÜNLER HAKKINDA HAZIRLANAN DOKTOR BİLGİLENDİRME MEKTUBU

Birliğimize T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan gelen 03.02.2014 tarihli ve 14575 sayılı yazı ile,

Bakanlık tarafından sağlık mesleği mensuplarının ilaç güvenliliği ile ilgili konularda meydana gelen gelişmelerden ivedilikle haberdar olmaları amacıyla mektup yazılması uygulamasına karar verildiğinin önceden bildirildiği;

Bu doğrultuda "tiyokolşikosid" içeren oral ya da enjektabl kullanımı olan ilaçların kullanımlarının kısıtlanması (endikasyonlarının, dozlama ve kullanım sürelerinin güncellenmesi) amacıyla Kurumca onaylanan doktor bilgilendirme mektubunun resmi internet sayfamız üzerinden duyurulmasının talep edildiği belirtilmektedir.

Söz konusu Bakanlık yazısı ve doktor bilgilendirme mektubu ekte yer almakta olup bilgilerinize sunulur.

Bakanlık yazısı için tıklayınız.